Cukrovarské řízky

6. ledna 2011 v 16:51 |  Tipi
Cukrovarské řízky - Jsou skvělým doplňkem krmné dávky pro koně v rekonvalescenci, s problémovými zuby, starší koně , koně s minimální zátěží, pony s nízkou zátěží , koně se sklony k laminitidě ( zchvácení) apod. Společně s vojtěškovými úsušky jsou vhodné jako dieta pro koně nervózní s předpokladem tvorby nebo s už zjištěnými žaludečními vředy. V kombinaci s olejem a dostatečnou dotací stopových prvků ( minerálie a vitamíny) udrží Vašeho koně v kondici v kritických obdobích při výše zmíněných zdravotních potížích i v poměrně vysoké zátěži. Samozřejmě, že rekonstrukci krmné dávky je potřeba dělat postupně po dohodě s krmivářem a dle možností , dispozic a aktuálního zdravotního stavu toho každého koně. Naše zkušenosti a především dobré zkušenosti našich zákazníků mluví ve prospěch tohoto ekonomicky nenáročného a téměř zázračného krmiva pro koně. Sušené cukrovarské řízky jsou vlastně odpadem při výrobě cukru - je to usušená a granulovaná řepná vláknina, která je mimo jiné pro koně příznivá díky vysokému obsahu lehce stavitelných pektinů. Je to vlastně jediný zdroj vlákniny , který je kůň schopen trávit částečně už v tenkém střevě (ostatní "hrubá" vláknina, celulóza, hemicelulózy a lignin se tráví až v tlustém střevě pomocí mikrobiální populace). Toto je důvod proč je efekt zkrmování sušených cukrovarských řízků tak viditelný s poměrně rychlým dopadem na zlepšení kondice koní. Logicky tedy je i řešením pro dietu u koní, kteří podstoupili operační a chirurgické zákroky na tlustém střevě.Ještě navíc pro nás krmiváře, kteří tvoříme krmiva a krmné dávky pro koně mají cukrovarské řízky další kouzlo - málo škrobu a nízký obsah dusíku . Tedy jako by byly stvořeny pro potřeby koní. Často se setkávám s názory zákazníků, že jejich koně nesmějí cukry a tedy toto krmivo rozhodně nemůžou použít. Sušené cukrovarské řízky jsou pro cukrovary odpad (i když pro nás od koní často poklad ) při výrobě cukru, kde se cukrovar snaží pro svou ekonomickou výtěžnost dostat z cukrovarské řepy cukru co nejvíce .Takže v sušených cukrovarských řízcích je cukru asi jako v obilovinách tj.1,5% kde se nějakým cukrem nikdo ani nezabývá, otruby mají cukrů kolem 4,5% - u cukrovarských řízků je tedy matoucí pouze název.

Cena: od 210,- Kč
Záruka: 24 měsíců
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama